woman-3092412_1280aan

Wat gebeurt er na een shift in bewustzijn?

Waarschijnlijk heb je weleens een shift van bewustzijn meegemaakt. Voor de meesten begint het spirituele pad namelijk na een shift van bewustzijn. Een hele specifieke shift zelfs: het ontwaken zoals dat vaak genoemd wordt.

Ontwaken

Wat gebeurt er eigenlijk op het moment van ontwaken? 

De meeste mensen op aarde leven met hun bewustzijn in de vierde dimensie. De vierde dimensie is de dimensie van je gedachten en je ego. Oftewel, deze mensen identificeren zichzelf met hun ego en met hun gedachten. 

Op het moment dat je ontwaakt word je je bewust van een groter deel van jezelf. Je wordt je er bewust van (of je opent jezelf voor de mogelijkheid) dat er meer is tussen hemel en aarde. Voor sommigen is dit een geleidelijk proces en voor sommigen is het als het ware van de ene op de andere dag. 

Wat er dan gebeurt is dat je je bewust wordt van de 5e dimensie. En zo’n overgang gaat vaak gepaard met een hele moeilijke periode. Je hele identiteit wordt immers ‘even’ op zijn kop gegooid. Het klinkt zo misschien niet als een big deal om je bewust te worden van de 5e dimensie, maar dat is het zeker wel! Voorheen kwam je identiteit voort uit je gedachten en nu blijkt dat ineens niet waar te zijn… Dat zet letterlijk een tijd lang je hele leven op zijn kop. 

De vibratie van je omgeving

En daar komt nog iets bij… Je hele omgeving heeft normaal gesproken dezelfde vibratie als jijzelf. Als jij dan ineens een enorme verandering van vibratie ondergaat (want dat is wat een shift is), dan ‘klopt’ jouw vibratie niet meer met die van omgeving. En dat merk je! Alles om je heen voelt ineens oud aan. 

En nou past de vibratie van je spullen en je woning zich vanzelf aan na verloop van tijd. Als jij maar lang genoeg in je nieuwe vibratie blijft dan past je omgeving zichzelf wel aan naar je nieuwe vibratie. En het kan zijn dat er wat dingen stuk gaan (die konden blijkbaar niet mee of moesten een reparatie ofwel upgrade krijgen om mee te gaan met je), maar de energie van je spullen past zichzelf wel aan. Overigens is dit proces wel te versnellen, zo kun je voor je woning bijvoorbeeld een energetische zuivering (laten) doen om de oude energie te neutraliseren. 

De mensen in je omgeving

Het is een ander verhaal met de mensen in je omgeving. De kans is niet zo groot dat de mensen om je heen op hetzelfde moment ontwaken als jij en dus is dat verschil in vibratie er ook met de mensen in je leven. En helaas is hier geen gemakkelijke remedie voor. Want de relatie met de mensen om je heen resoneren nog met jouw oude energie. En die relatie komt nu onder druk te staan. En sommigen passen zich (net als je spullen) na verloop van tijd wel aan. Ze ontwaken misschien nog niet, maar ze accepteren wel dat jij veranderd bent. 

Maar het kan ook zeker dan dat er mensen uit je leven verdwijnen! Als jouw vibratie zo ver verwijderd is van die van hun dan kunnen ze gewoon niet meer in je leven blijven. Meestal gebeurt dit geleidelijk en groei je langzaam uit elkaar. Maar niet altijd. Soms kan het leiden tot drama en conflict. En dan kun je twee dingen doen: jezelf weer aan gaan passen (oftewel je vibratie weer veranderen naar je oude energie) of loslaten. De keuze is aan jou…