Hoi, ik ben Karin…

Jarenlang had ik vooral het idee dat ik aan het overleven was. Mijn leven was ingericht rondom angst. De angst voor de mening van anderen, de angst om niet geaccepteerd te worden. Ik heb mezelf aangepast uit angst dat waar ik voor sta niet geaccepteerd zou worden. Ik heb me altijd stil gehouden omdat het eng is om gezien te worden. Als je gezien wordt kun je afgewezen worden. Als je gezien wordt dan vinden anderen iets van je. 

Ik heb veel keuzes in mijn leven gemaakt omdat ik dacht dat dat van me verwacht werd. Of omdat het logisch leek. Of in een bepaalde tijd van mijn leven gewoon uit een roep om aandacht. 

En daardoor werd mijn pad door het leven een pad van tegenstrijdigheden: ik heb Pedagogiek gestudeerd en daarna Diermanagement. Om er achter te komen dat dat het ook niet was en toen ben ik de salarisadministratie ingerold. Het was een hele verantwoorde keuze. Voor de buitenwereld dan… Voor mij? Niet zo… Tot twee keer toe heb ik thuis gezeten balancerend op het randje van een burnout. En toen ik voor de derde keer die kant in ging wist ik: dit moet anders. Ik ben hier niet voor gemaakt. Het was dus tijd om niet meer te kiezen vanuit angst, maar tijd om te kiezen voor mezelf. 

Maar kiezen voor jezelf is gemakkelijker gezegd dan gedaan… Ik had al jaren het idee dat ik het leven van iemand anders aan het leven was. Maar wat wilde ik dan wel? Wie ben ik eigenlijk? 

Op dat moment kwam ik in aanraking met het idee dat je leven een spiegel is van je innerlijke wereld… In eerste instantie natuurlijk super confronterend, want dat zou betekenen dat ik dus op de een of andere manier zelf voor die puinhoop gezorgd zou hebben… Maar al snel zag ik ook de andere kant: als je leert wat je puinhoop te spiegelen heeft dan krijg je eigenlijk heel veel mogelijkheden om er wat aan te doen! En dat geeft zoveel mogelijkheden tot groei en dan ga je pas echt leven.

En dat is zo waardevol om te weten dat ik jou graag wil helpen met het krijgen van dezelfde inzichten! 

Wil je meer weten hoe ik jou kan helpe zodat jij er ook achter komt hoe het komt dat je leven is zoals het nu is en niet is zoals je graag wilt? Klik hier!