body-of-water-3045871_1280

Leven met intentie

Eén van de dingen die ik nakijk in de Akasha records in voorbereiding op een sessie is de mate waarin iemand met intentie leeft. Waarom is dit zo belangrijk?

Stuurloos op zee

Ik vergelijk het leven weleens met een bootje op zee. Sta jij aan het roer van je bootje, maar vergeet je te sturen waardoor je een stuurloos bootje bent geworden in het midden van de zee? Of sta je stevig aan het roer, heb je je huidige bestemming aangegeven op de kaart en beweeg je ook die richting in?

Veel mensen hebben het gevoel dat ze overleven in plaats van leven en dat heeft hier veel mee te maken. Als je aan het overleven bent dan sta je niet aan het roer van jouw bootje. Dan ben je druk met die ene golf die er in de verte aan komt en die misschien op jouw bootje af komt maar misschien ook niet. En omdat je zo tegen die golf op ziet vaar je een willekeurige andere kant in, zodat je de golf in ieder geval vermijdt. Of je bent druk met die grote golf van gisteren. Die was zo heftig dat je er nu nog mee bezig bent. En doordat je je zo focust op die golf van gisteren heb je eigenlijk geen idee welke kant je bootje vandaag in gaat.

Als je zonder intenties leeft, laat je je als het ware leiden door de stroming en de golven op zee. Je komt weleens per ongeluk ergens aan wal, maar waar? Daar heb je geen idee van. En of dat ook op de bestemming is waar je eigenlijk heen wilt… Die kans is niet zo groot.

Pak het roer

Als je leeft met intentie, dan heb je een bestemming op de kaart gezet. En niet alleen dat, je begint ook bewust die richting op te bewegen. Oftewel: je begint keuzes te maken (actie te ondernemen) om dat doel te bereiken. Wil dat zeggen dat je hele route al uitgestippeld moet zijn voor je begint aan je reis? Natuurlijk niet. Beter van niet zelfs. Je weet immers niet wat je tegen gaat komen. Misschien gaat de route die je hebt uitgestippeld wel recht op een andere boot af en is het beter om van koers te wijzigen. Of misschien past de route niet zo goed bij jou en is het beter om de route aan te passen.

Tijdens de reis is het belangrijk om te letten op de zee en op het weer. Deze geven namelijk belangrijke signalen af of de door jou gekozen route wel bij je past. Als je storm na storm tegenkomt en de reis steeds stroever gaat, dan is het wellicht tijd voor een koerswijziging. Als de zon je daarentegen tegemoet schijnt, je vol inspiratie je reis vervolgd en je dan ook nog eens de wind mee krijgt, dan weet je: ik zit goed.

Zet een intentie en kom in beweging

Het is het beste om een intentie te zetten die niet te ver weg ligt. Natuurlijk kun je als intentie je droomleven zetten: die ene fantastische villa waar je van droomt, vakantie kunnen nemen wanneer je maar wilt etcetera. Maar dat geen bestemming op de kaart, maar een droom. Het is zoveel gemakkelijker om aan een reis te beginnen als je bestemming in zicht ligt. Als je dan voldoening krijgt door het bereiken van die bestemming is het tijd voor je volgende bestemming. En je volgende. En je volgende.

Zodat je niet langer een stuurloos bootje op de open zee bent, maar een bootje dat doelbewust, met intentie, beweegt van bestemming naar bestemming.

Wil je dat ik voor je nakijk hoe het is met jou intenties en of deze bij je passen? Of heb je uberhaupt geen flauw idee wat je wilt en heb je inspiratie nodig om intenties te kunnen gaan zetten?