autumn-3186876_1920

Leef jij je Zielsmissie?

De laatste tijd heb ik meerdere sessies gedaan met als thema: ‘ik wil weten waarom ik hier ben’ of ‘wat is mijn Zielsmissie’.

Nou geloof ik niet dat we hier op aarde zijn met een specifieke spirituele taak die we ‘moeten’ vervullen. Dat staat voor mij haaks op je vrije wil. Je bent vrij om te kiezen wat je doet. Waarom we hier dan wel zijn? Om onszelf als individu te ervaren.

Je weet waarschijnlijk wel dat uiteindelijk alles één is. En op het moment dat je niet geïncarneerd bent ben je als het ware als een druppel in het water. Je bent een druppel, maar je bent zo één met alle andere druppels dat je jezelf niet als druppel ervaart. Zo is het eigenlijk ook als je niet geïncarneerd bent. Je bent zo één met alles om je heen dat je jezelf niet meer kunt ervaren. En om jezelf te kunnen ervaren kies je ervoor om te incarneren in een lichaam en met een ego.

Jezelf ervaren zoals je niet bent

Eigenlijk hoef je je dus helemaal niet druk te maken of je je Zielsmissie wel of niet leeft. Want strikt genomen ervaar je jezelf altijd en leef je dus je Zielsmissie. Maar laten we eerlijk zijn. De meeste mensen ervaren zichzelf zoals ze niet zijn. En als je jezelf ervaart zoals je niet bent, kan dat leiden tot een uiteenlopende reeks van signalen:

  • Je hebt het gevoel dat je niet op je plek zit
  • Je bent onrustig
  • Je hebt een ‘is dit het nou’ gevoel
  • Je bent moe en pufloos
  • Je bent snel geïrriteerd
  • En ga zo maar door

Is dat waar je voor naar de aarde gekomen bent? Natuurlijk niet! Het leven is veel leuker als je jezelf gaat ervaren zoals je wel bent: een leven vol voldoening, geluk, energie en liefde. Dat noem ik ook wel Jezelf Ervaren 2.0. En dat is voor mij het leven van je Zielsmissie. Jezelf ervaren zoals je werkelijk bent op Zielsniveau. Gebruik maken van de gaven die je hebt in plaats van vechten om iets te leren waar je eigenlijk helemaal niet goed in bent.

Het leven van je Zielsmissie

En natuurlijk krijg je inspiratie voor mogelijke paden die je kunt kiezen. Maar weet dat het mogelijke paden zijn. En weet dat je vrije wil hebt om te kiezen of je een bepaald pad wel of niet wilt gaan volgen. Er is geen pad al voor je uitgestippeld wat je ‘alleen nog maar even hoeft te volgen’. Als je precies zou weten hoe jij je Zielsmissie zou ‘moeten’ leven dan zou dat ten koste gaan van de ervaring. En het is juist die ervaring waarvoor je naar de aarde bent gekomen.

Als je bijvoorbeeld precies zou weten dat je eerst een opleiding gaat volgen tot Reiki master en een aantal andere energetische healing tools, vervolgens ga je sessies geven en kom je tot de conclusie dat je meer wilt doen, je komt langzaam aan tot eigen inzichten en je gaat deze inzichten aan anderen overbrengen. Stel je zou tot op detail weten welke stappen je zou ‘moeten’ zetten voor dat pad, dan ervaar je dus eigenlijk de keuzes niet meer. Als je weet wat er komen gaat, dan doet dat af aan de ervaring. En dus hoeven we alleen net genoeg te weten om tot een volgende stap te komen. Is dat de juiste? Je weet het niet. En juist dat is jezelf ervaren.

Maar als je meer en meer gaat leven vanuit wie je werkelijk bent dan wordt het ook steeds gemakkelijker om te vertrouwen op je intuïtie. En hoe meer je weet over wie je eigenlijk bent, hoe gemakkelijker het wordt om jezelf te ervaren zoals je bent. Het wordt dan steeds gemakkelijker om te weten of een bepaalde keuze voor jou een goede keuze is of een minder goede.

De eerste stap

Het Leven van je Zielsmissie en dus Jezelf Ervaren 2.0 begint bij weten wie je bent op Zielsniveau en vervolgens concrete stappen zetten om langzaam maar zeker jezelf steeds meer te ervaren zoals je werkelijk bent. Zodat het leven stapje voor stapje steeds leuker wordt en gemakkelijker gaat. Er zijn heel veel manieren om te weten te komen wie je bent op Zielsniveau en of je je Zielsmissie aan het leven bent en in de toekomst zal ik hier zeker meer over gaan schrijven.

Voor nu: kijk eens of je weet welke situaties je irriteren, je leegzuigen, je onrustig maken. Je emoties zijn belangrijke boodschappers voor je. Duw ze dus niet weg, maar kijk of je er achter kunt komen wat ze je te vertellen hebben. Als je boos bent bijvoorbeeld wil dat zeggen dat er een grens van je overschreden is en boosheid geeft je de energie om de situatie weer recht te zetten (als je je boosheid op een productieve manier inzet en niet op een destructieve manier). Kijk eens of je kunt achterhalen welke grens er voor jou overschreden is en wat dat zegt over jezelf. Kijk wat het zegt over wie jij werkelijk bent en kijk of je die kennis over jezelf in kunt zetten om keuzes te gaan maken die die kennis over jezelf weerspiegelen.