girl-2506201_1280

Het helen van je ziel

Als je het hebt over het helen van je ziel dan denken we al snel de aan energetisch werk. En dat is natuurlijk ook heel erg logisch en noodzakelijk. Maar als we alleen focussen op energetisch werk dan slaan we een heel erg belangrijk onderdeel van heling over. 

Het ontstaan van energetische blokkades

Stel in een voorgaand leven ben je bij een religieuze organisatie gegaan waar je een eed van gehoorzaamheid hebt afgelegd (en je hebt je er in dat leven ook aan gehouden), dan kan het zomaar zijn dat deze eed als het ware een deel van jouw pure energie is gaan blokkeren. Er is sprake van een energetische blokkade.

In volgende levens (en dus ook in je huidige leven) kan het dan zomaar zijn dat je heel erg veel moeite hebt om regels te overtreden of ongehoorzaam te zijn aan mensen die je als autoriteit ervaart.

Op het moment dat je baas je iets vraagt om te doen dan doe je dat. Ook als je het nut er niet van in ziet en ook als het iets is wat eigenlijk tegen je principes in gaat. En het is niet dat je dat niet herkend in jezelf, maar op de een of andere manier is niet gehoorzamen geen optie. En dat komt omdat de eed van gehoorzaamheid nog vastzit in jouw energie. 

Het verwijderen van energetische blokkades

De eed van gehoorzaamheid kan vervolgens met energetisch werk (bijvoorbeeld met een reading en clearing van je Akasha Kronieken) worden weggehaald. Is dit dan voldoende? Is je ziel dan geheeld? Ja en nee. Ik ga hem uitleggen. 

In eerste instantie is de energie van gehoorzaamheid weg en is dus dat gevoel dat je geen andere optie hebt dan gehoorzamen ook weg. Maar… intussen is jouw leven zodanig ingericht dat je gehoorzaam bent aan anderen. Het is een gewoonte geworden om te gehoorzamen aan je ouders (ook lang nadat je het huis uit bent gegaan), aan je baas, aan een bordje ‘verboden toegang’ en ga zo maar door. De eed van gehoorzaamheid is intussen weg, maar het gedrag wat veroorzaakt werd door de eed is er nog. 

En al die gehoorzaamheid houdt jezelf tegen om jezelf te zijn. Hoe kun je immers jezelf zijn als je braaf doet wat anderen van je verwachten? En niet jezelf zijn is de enige reden waardoor energetische blokkades ontstaan. Niet jezelf zijn is de enige reden waardoor je ziel heling nodig heeft. Dus als je na het verwijderen van de eed van gehoorzaamheid nog steeds gehoorzaamheid blijft doen, dan komt er gegarandeerd een blokkade rondom het thema gehoorzaamheid bij. Waarschijnlijk niet een eed van gehoorzaamheid, want ik verwacht niet dat je een nieuwe eed af legt, maar als je geen nieuwe keuzes gaat maken is de heling van je ziel heel erg tijdelijk. 

Het helen van je ziel

Als je dus echt je ziel wilt helen dan is het heel erg belangrijk dat je niet alleen focust op energetisch werk. Je kunt het het beste zo zien: met energetisch werk open je een deur. Je gaat andere opties zien. Maar vervolgens is het aan jou om ook daadwerkelijk door die deur te lopen. En dat doe je door andere keuzes te gaan maken. Door bijvoorbeeld een keer ‘nee’ te zeggen tegen je baas of je ouders of in gesprek te gaan waardoor een verzoek wel bij je past. 

En nou heb ik in dit voorbeeld gefocust op een eed van gehoorzaamheid, maar voor alles wat je op energetisch niveau oplost is het belangrijk dat je nagaat welke keuzes je bent gaan maken door die energetische blokkade, zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat je nog last hebt van een oude vloek, een energetisch implantaat (klinkt overigens enger dan het is), contracten met zielen die je nu niet meer dienen en ga zo maar door. 

Uiteindelijk geldt voor alle energetische blokkades dat ze je leven zijn gaan beïnvloeden en het is dus aan jou om de keuzes die je bent gaan maken door een blokkade te veranderen in keuzes die reflecteren wie jij bent… Dat is eng, maar uiteindelijk ook heel erg leuk. Want wat is er mooier dan eindelijk jezelf kunnen zijn?