fantasy-3517206_1920

De invloed van vorige levens

Hebben vorige levens invloed op jouw leven, hier en nu?

Kunnen gebeurtenissen uit vorige levens er voor zorgen dat je in dit leven niet gelukkig kunt zijn?

Energetische sporen

De meesten van ons hebben al heel wat levens op aarde doorgebracht. Vaak betekent dit ook dat we levens hebben gehad waarin we keuzes hebben gemaakt die negatief waren. En dit soort keuzes laten energetisch hun sporen na. Als je komt te overlijden wordt je energie niet gereset, zodat je in het volgende leven met een schone lei kunt beginnen. 

Op het moment dat je in dit leven geboren werd, ondervond je dus al de gevolgen van jouw vorige levens. Dit is ook de reden dat sommige mensen geboren worden in een heel erg liefdevol gezin waar ze alle kans krijgen zichzelf op een rustige manier te ontplooien en andere mensen geboren worden in een gezin waar het allemaal net wat anders loopt. Dat is helemaal afhankelijk van de energie die je nog meeneemt uit vorige levens. 

Nu is het overigens niet zo dat je in dit leven gestraft wordt voor de keuzes die je in vorige levens gemaakt hebt. Het enige wat er gebeurt is dat je in jouw omstandigheden jouw eigen energie weerspiegeld krijgt.

Je energetische comfortzone

Als je geboren wordt zou je kunnen zeggen dat de energie van je vorige levens als het ware je energetische comfortzone is. Hier bedoel ik zeker niet mee dat het comfortabel is of dat je er om hebt gevraagd of voor jezelf hebt gewild of wat dan ook. Nee, dat bedoel ik niet. 

Wat ik wel bedoel is dat het voor jou je ‘normale’ energie is geworden. En dat zorgt er voor dat je ook in dit leven weer keuzes gaat maken vanuit diezelfde energie. Misschien herken je wel bij jezelf dat je in bepaalde situaties altijd op dezelfde manier reageert. En ergens weet je wel dat het niet de meest handige manier van reageren is. Je weet ook wel dat het uiteindelijk niks verandert, maar de manier van reageren zit als het ware zo in je systeem verankert dat je pas naderhand denkt: oh, dat was (weer) niet handig. Dat is wat ik bedoel met je energetische comfortzone. 

Dus ja, vorige levens hebben voor de meesten absoluut invloed op je leven zoals dat nu is. Wil dat ook zeggen dat je gedoemd bent de rest van dit leven in dezelfde cirkels rond te gaan? Zeker niet!

De keuzes die je maakt

Jouw patronen zijn misschien ontstaan in vorige levens, maar je continueert ze zelf tot op de dag vandaag. Weliswaar vaak onbewust, maar je continueert ze wel zelf. En dat is misschien confronterend om te beseffen, maar ik kaart dit niet aan om je slecht te laten voelen… Maar als je eenmaal beseft dat je nu nog de energie van vorige levens in je dagelijkse keuzes voortzet betekent dit dus ook dat je deze energie achter je kunt laten! En juist omdat het gaat om dagelijkse keuzes betekent dat ook dat het geen jaren hoeft te duren!  Als je eenmaal weet hoe je vorige levens je nu nog beïnvloeden kun je bedenken wat je anders kunt doen. En als je dat stapje voor stapje door gaat voeren laat je de invloed van vorige levens langzaam maar zeker achter je en kom je steeds dichter bij je ware zelf.

In alles wat ik doe staat bewustwording van jouw energie en het doorbreken van oude patronen centraal. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je jouw energie en daarmee dus ook de energie die je mee hebt genomen uit vorige levens kunt leren herkennen om het zo voorgoed achter je te laten? Dan is de online cursus: ‘het leven overkomt je niet’ wellicht wat voor jou!